Велики успех на републичком такмичењу у програмирању мБот робота

🤖 🏆 Ученици осмог разреда, Вук Петровић, Лука Ракић, Матеја Павловић и Огњен Марковић, 20. априла 2024. су на Републичком такмичењу у управљању и програмирању мБот робота освојили друго место. Овај такмичарски фестивал под називом “Знањем за будућност” одржан је у Београду и окупио је 79 екипа које су се такмичиле у три категорије. Честитамо нашим осмацима на великом труду и још већем успеху. 🤖 👏👏👏

Kомпактан, али сложен.

Садржи 38 саставних делова који се могу сложити за 10 минута, а јединствено обојени РЈ25 прикључци за жице обезбеђују да се више времена посвети програмирању и креативности.

Графичко програмирање
„Превуците и испустите“ рачунарско – графички софтвер мБлоцк развијен на основу Scratch 2.0. омогућује деци да брзо науче програмирање, да контролишу робота и реализују све више функција које мБот има.
мБот се може програмирати као робот који прати линије, баца лоптице и гура предмете, избегава зидове и још пуно тога. Са „повуци и испусти“ рачунарско-графичким софтвером заснованом на Scratch 2.0. ширењем свога портфолиа са Ардуино наставцима, можете се пребацити са графичког на језичко кодирање у Ардуино моду.

Шта је мБот?

МБот је едукативно средство за учење кодирања/програмирања, електронике и роботике. Рад са мБот роботом инспирисан је Scratch 2.0, програмом који се може повезати са мБот уређајем користећи Bluetooth или 2.4GHz wireless модул. МБот је једноставан за састављање и пружа неограничене могућности да деца добију знања из СТЕМ области (природне и математичке науке, технологија и инжењерство).

Макеблоцк се удружио с Ардуином – водећом опен-соурце хардверском платформом у едукативној и мејкер заједници. Као резултат њихове сарадње настао је мБот – едукативни роботички сет, којем Ардуино представља срце програма. Циљ ове сарадње је да се тзв. СТЕМ образовање подигне на виши ниво.
МБот – едукативни роботички сет је компактно решење за почетнике у програмирању, електроници и роботици.