Недеља сећања и заједништва

У оквиру Недеље сећања и заједништва реализивана је активност ” За један осмех више”.
Неколико ученика 3/2 су са својом учитељицом Снежаном Милошевић и андрагогом Јеленом Вукићевић посетили Дом старих и однели пригодне поклончиће који су припремили ученици у школи уз помоћ наставнице технике и технологије Весне Анђелковић. Ученици су се упознали са важношћу хуманости, емпатије, толеранције и поштовања према старима у нашем друштву.
Сусрет са бакама и декама у Дому старих помогло је ученицима да развију емпатију према оствареним старим лицима и њиховим потребама. Прочитали су им песме и поруке које су написали само за њих и исте им поклонили да красе њихове собе.
Интеракција са старима са различитим искуствима помогло је ученицима да преиспитају своје претпоставке и развију толерантнији приступ према различитостима.
Водили су разговор о различитим темама, укључујући прошла искуства и савремене теме.
Ученици су имали прилику да чују различите животне приче старих лица, што ће им помоћи да развију културу сећања и поштују традиције и искуства старијих генерација.

Наши ученици су срдачно примљени у Дому старих, где су се осећали као драги гости. Осетили су топлину и позитивну енергију бака и дека, који су искрено уживали у дружењу са нашим ученицима. Након наше посете, изразили су жељу да наши ученици посете Дом старих чешће и да буду стални гости.

У оквиру Недеље заједништва и сећања на страдале 3. маја 2023. године, ученици 3/1 са својом учитељицом Марином Тракић и вероучитељицом Милевом Пушоњић припремили су песму са поруком да “Анђели живе довека и чувамо их заувек у срцима.”